El president francès, François Hollande, i la cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, han destacat en un comunicat conjunt el paper de les Nacions Unides i la comunitat internacional per poder fer front a la crisi de Síria i donar una resposta ferma al dictador Bashar al-Assad

Després que ambdós mandataris hagin mantingut una conversació telefònica divendres al matí sobre la situació a Síria i l'atac a la base de l'exèrcit sirià, estan d'acord en prendre les mesures necessàries, sempre en el marc d'una resolució internacional o de les Nacions Unides. 

Hollande ha afirmat avui que "aquesta operació és una resposta que ha de ser continuada a escala internacional en el marc de l'ONU, en el cas que sigui possible, perquè puguem anar fins al final de les sancions contra Bashar al-Assad i impedir que hi hagi nou ús d'armament químic". D'aquesta manera, la potència europea es decanta per emprendre accions després de les decisions dels diferents països i no de forma unilateral, com ha preferit Donald Trump amb el bombardeig a la base siriana aquest divendres. 

L'OTAN assenyala Al-Assad com a únic responsable de l'atac

El secretari general de l'Aliança Transatlàntica, Jens Stoltenberg, ha afirmat en un comunicat que el president sirià és "l'únic responsable" del desenvolupament dels fets. També ha volgut subratllar que l'ús d'armes químiques és "inacceptable" i que "no pot quedar sense resposta", per la qual cosa els responsables han de "retre comptes".

"L'OTAN ha condemnat sistemàticament l'ús continuat d'armes químiques per part de Síria, com un clar incompliment de les normes i acords internacionals", ha explicat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat