El corredor humanitari per evacuar els centenars de persones de la planta química d'Azot fracassa en el primer intent. Malgrat la complicada situació dels civils que es refugien en aquest últim reducte de la resistència a la ciutat de Severodonetsk (Lugansk), on es calcula que hi ha entre cinc-cents i milers de persones grans, dones i nens amagats als refugis antiaeris, finalment només ha pogut sortir un home de 74 anys, que no estava assabentat de l'evacuació, informa Efe. Ahir dimarts, Moscou va anunciar que obriria un corredor segur per portar els civils cap al territori controlat per les forces prorusses a l'est d'Ucraïna. Aquest dimecres, Rússia ha acusat Kíiv d'antagonitzar el pla tot obrint foc contra els militars russos que pretenien evacuar els civils. "Nosaltres hem cessat el foc i hem organitzat un corredor que anava des de l'entrada a la fàbrica fins a la sortida de Severodonetsk, però a les 08.10 hores (hora local), la part ucraïnesa ha començat a disparar", ha declarat Alexandr Nikishin, representant de les milícies populars de Lugansk. Kíiv encara no s'ha pronunciat sobre aquestes acusacions, però segueix informant de forts bombardejos russos sobre la planta.

Evacuació frustrada

Segons el representant prorús, només un home de 74 anys ha pogut sortir de la planta, aparentment, però, no perquè fos informat de l'evacuació. Segons la font, l'home va indicar que en un dels refugis antiaeris de la planta química es troben uns 70 civils, dels quals "ningú sabia que avui s'obriria un corredor humanitari". "El funcionament del corredor (humanitari) ha estat detingut per avui", ha declarat Nikishin, i ha agregat que les "negociacions amb la part ucraïnesa continuaran".

Pressió al Donbass

Mentre les tropes ucraïneses resisteixen els embats russos a Severodonetsk, els combats continuen també als altres fronts. Segons l'Institut per l'Estudi de la Guerra (ISW), les forces russes continuen preparant-se per dur a terme "operacions ofensives al sud-est d'Izium i a l'oest de Liman," amb l'objectiu d'avançar en direcció a Sloviansk, bastió ucraïnès a Donetsk. A més, continua la pressió militar russa a la regió de Khàrkiv, on, segons el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, la resistència pateix "pèrdues doloroses". En un discurs publicat en les seves xarxes socials, Zelenski ha admès que les forces ucraïneses sofreixen moltes baixes a Severodonetsk i la regió de Khàrkiv. Alhora, ha afirmat que és "vital" continuar la resistència a l'est del país, on es decideix "qui dominarà (sobre el terreny) en les pròximes setmanes". Així mateix, Zelenski ha tornat a demanar més armament antimíssils modern i ha afegit que no pot haver-hi cap justificació perquè els països socis retardin el seu lliurament.