Dur cop per joia de la corona de l'imperi de Rupert Murdoch: Fox acorda pagar 787,5 milions de dòlars a Dominion Voting Systems per evitar en l'últim moment un judici per difamació, ja que la companyia de màquines de votació acusava la cadena de televisió de difondre falsedats sobre un suposat frau a les eleccions nord-americanes del 2020. 

Aquesta quantitat multimilionària no és a la que aspirava inicialment Dominion, que volia gairebé el doble, tanmateix, segueix sent una quantitat molt més que significativa. Més enllà dels números, Dominion ha celebrat l'acord recordant: "La veritat importa". L'advocat de Dominion Justin Nelson al fer conèixer la suma del pacte ha subratllat: "Les mentides tenen conseqüències".

En certa manera és cert, aquesta és la quantitat que Fox ha decidit pagar per no ser jutjada per difondre mentides sobre les eleccions de 2020, però Fox ha suavitzat la situació. "Esperem que la nostra decisió de resoldre aquesta disputa amb Dominion de manera amigable permeti al país superar aquests assumptes", ha dit la cadena en un comunicat on afegeix que el pacte reflecteix el seu "compromís amb els estàndards periodístics més alts".

El judici que havia d'arrencar avui ha despertat una enorme expectació als Estats Units, on és molt poc habitual que les demandes per difamació contra mitjans arribin a veure's en un tribunal, ja que la majoria se salden amb acords extrajudicials. Al judici s'esperava que declaressin presentadors i responsables de la cadena, inclòs el magnat dels mitjans Rupert Murdoch, propietari de l'imperi mediàtic del qual forma part la Fox. Però aquesta imatge no s'ha produït a un preu molt alt per la companyia.

Més demandes

Després de resoldre aquest cas, el canal encara s'enfronta a una altra demanda, en aquest cas davant un tribunal de Nova York, presentada per l'empresa de sistemes per a eleccions Smartmatic, que li reclama 2.700 milions de dòlars per haver-la involucrat també en aquest suposat frau electoral sense aportar proves.

La gran mentida del frau electoral

Quan les eleccions de 2020 no van sortir com l'expresident Donald Trump volia no va trigar a brandar la bandera del frau electoral (estratègia que altres polítics d'extrema dreta del món han fet servir després). El seu equip i els seus seguidors es van abocar de ple en aquesta teoria conspiranoica que no s'aguantava per enlloc i el difusor de tota aquesta histèria col·lectiva? Fox News. El canal més vist de notícies dels EUA  va donar àmplia cobertura a aquestes acusacions de frau i diversos dels seus presentadors estrella els van donar credibilitat davant dels espectadors.