Un camió ha explotat al pont de Crimea aquesta matinada, fet que ha provocat l'incendi de set tancs de combustible d'un tren que es dirigia a l'annexionada península ucraïnesa de Crimea. I com ha resultat d'això, segons informa l'agència russa Interfax, tres persones haurien mort.

Respecte a les destrosses materials, l'explosió ha danyat, parcialment, la infraestructura del pont, segons ha informat el Comitè Nacional Antiterrorista de Rússia (NAC). "Avui, a les 03:07 hores i a la part automobilística del pont de Crimea des del costat de la península de Tamán (davant de la península de Kertx), ha explotat un camió, que ha causat l'incendi de set tancs de combustible d'un tren que es dirigia a la península de Crimea", ha indicat el Comitè, segons informa l'agència de notícies russa Tass. Tal com indica Tass, "hi ha hagut un col·lapse parcial de dos trams de la part automobilística del pont" i "l'arc sobre la part navegable no ha patit danys".

De moment, el NAC ha remarcat que s'estan investigant les circumstàncies de l'explosió. I, d'acord amb dades preliminars de l'assessor del governador de Crimea, Oleg Kriuchkov, no hi ha hagut ferits o morts. Val a dir que, segons l'agència russa del Mar i Aigües Interiors, el trànsit marítim sota el pont i a tot l'estret de Kertx no s'ha interromput malgrat l'incendi. 

No obstant això, segons el portaveu del servei regulador del transport local, Taman, el trànsit sobre el pont i el servei ferroviari sí que s'han hagut de suspendre a tot l'Estret de Kertx. I els serveis d'emergència de Crimea han confirmat la informació que s'ha hagut de tallar la circulació ferroviària.

En aquests moments, se sap que l'incendi del tanc de combustible en una de les seccions del pont no ha provocat danys als arcs per on discorre la navegació. No obstant això, l'informe dels serveis d'emergència admet que "és massa aviat per parlar de les causes i conseqüències de l'incident" i que "encara es treballa per l'extinció del foc". 

Les autoritats prorusses de Crimea culpen Ucraïna

Les autoritats prorusses de Crimea han culpat Kíiv dels danys causats al pont entre Crimea i Rússia. Així ho va anunciar dissabte al seu canal de Telegram el portaveu del Consell d'Estat de Crimea, Vladimir Konstantinov, segons l'agència de notícies russa Tass. Més enllà d'assenyalar Ucraïna, Konstantinov ha assegurat que "els danys provocats al pont de Crimea es restauraran ràpidament". "Per descomptat, es resoldran les causes de l'incident, els danys es restauraran ràpidament, afortunadament, no són de caràcter greu. L'activitat creativa a Crimea continuarà", ha afirmat.