L'organització armada Front d'Alliberament Nacional de Còrsega (FLNC) ha amenaçat el govern francès de reprendre "el camí de combat que coneixen tan bé" si no abandonen les "polítiques de menyspreu" cap a l'illa. Segons informa Radio France internationale, el grup independentista va fer pública aquesta amenaça en un comunicat a la premsa on apareixen unes trenta persones emmascarades i armades. D'ençà de la seva formació l'any 1976, el grup hauria perpetrat un centenar d'atacs i assassinat a nou policies. 

L'FLNC és una organització armada que agrupa la 'Unió de combatents' i els '22 d'octubre'. En un vídeo fet públic aquesta mateixa setmana, els combatents de l'FLNC semblen haver pres un to més violent que el dels últims anys. I és que, tal com expliquen els mateixos militants, d'ençà dels atacs jihadistes soferts a França l'any 2015, el grup va decidir "desmilitaritzar-se progressivament" i emprendre una via pacífica per assolir la independència.

Així i tot, la victòria abassegadora del nacionalisme en les últimes eleccions locals i l'actitud del govern central, al qual titllen de "cec" o "sord" davant la voluntat del poble cors, ha fet revifar la seva voluntat "amb més determinació que en el passat". 

Res no ha canviat

Malgrat no referir-se explícitament a la lluita armada, tant la posada en escena com el contingut del missatge han fet sonar les alarmes dels mitjans francesos. En el vídeo, un dels emmascarats llegeix el comunicat de cinc pàgines i avisa França: "Els francesos que pensen que la terra de Còrsega és casa seva, el nostre país encara no és vostre. El vostre país mai no serà nostre."

A parer seu, l'intent de negociar amb París no s'ha materialitzat en més autonomia per l'illa, al contrari, només ha resultat en un "increment de visites de cortesia colonial" i "converses burocràtiques paternalistes" per part del govern de Macron. "Res no ha canviat en aquesta petita colònia", sentencien. 

 

Foto principal: els militants independentistes de l'FLNC amenacen el govern francès de tornar a la lluita armada en un comunicat / captura @Corse-Matin Presse via YouTube