Una furgoneta carregada d'explosius ha explotat el matí d'aquest dilluns a Sri Lanka, mentre les autoritats del país es trobaven, precisament, desactivant aquests explosius. L'explosió, que se suma a les vuit d'aquest diumenge que van deixar almenys 290 morts i 500 ferits, no ha causat víctimes mortals ni ferits.

L'explosió s'ha produït a la capital del país, Colombo, molt a prop d'una de les esglésies on ahir es va produir un dels atemptats en cadena. La zona es trobava acordonada pels artificiers i el vehicle ha explotat abans que ho aconseguissin.

El govern de Sri Lanka apunta una "xarxa internacional de terroristes"

El govern de Sri Lanka ha apuntat que els atemptats haurien sigut perpetrats pel grup jihadista local National Thowheeth Jama'ath (NTJ) amb l'ajuda d'una xarxa internacional de terroristes. "No creiem que aquests atacs els hagin efectuat només un grup de persones d'aquest país", ha dit el portaveu de l'Executiu del país asiàtic, Rajitha Senaratne. "Va haver-hi una xarxa internacional sense la qual aquests atacs no haurien tingut èxit", ha reblat.

Per la seva banda, la presidència de Sri Lanka ha informat que el mandatari del país, Maithripala Sirisena, va a sol·licitar ajuda internacional per investigar els vincles estrangers amb la cadena d'atemptats perpetrats el Diumenge de Resurrecció. "Els informes d'Intel·ligència assenyalen que hi ha organitzacions terroristes estrangeres darrere dels terroristes locals. Per tant, el president demanarà l'ajuda d'altres països", ha indicat la presidència singalesa en un comunicat.

La Policia de Sri Lanka ha detingut aquest dilluns 24 persones per la seva presumpta relació amb l'onada d'atemptats registrada el Diumenge de Resurrecció, que ha deixat un balanç de 290 morts i més de 500 ferits.