L'exèrcit indi ha afirmat que podria haver trobat petjades de ieti, tot i haver provocat acudits a través de les xarxes socials. S'han descobert "petjades misterioses de la bèstia mítica 'ieti' al Camp Base de Makalu", a l'Himàlaia, han exposat a través de Twitter. 

El ieti o l'abominable 'home de les neus' s'utilitza sovint com a part del folklore del Sud d'Àsia. Tot i que no hi ha evidències científiques que demostri que aquesta criatura existeixi, el mite es manté ben fort a la regió i atreu a molts turistes que somien amb trobar-se'l.

Tot i que les petjades les van descobrir el passat 9 d'abril, l'assumpte no s'ha fet públic fins ara, segons recull el diari Times of India i se'n fa ressò també la BBC. Davant la perplexitat dels usuaris de les xarxes socials, l'exèrcit ha assegurat que les "proves" han estat "fotografiades" i que s'han entregat a "experts sobre el tema". El motiu pel qual han decidit fer-ho públic ara és perquè "pensem que és prudent estimular el geni científic i revifar l'interès". 

D'històries sobre el ieti n'hi ha moltes. Ara bé, l'any 2013, una investigació realitzada per un científic britànic va concloure que aquesta criatura podria ser una subespècie d'os bru, segons recull el mitjà britànic.  ​

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat