El Grup d'atac de portaavions dotze de l'armada nord-americana, que inclou el portaavions 'USS Abraham Lincoln' i un bombarder B-52, ha dut a terme una sèrie d'exercicis militars al mar d'Aràbia davant de les creixents tensions amb l'Iran, segons ha informat el Comandament Central dels Estats Units.

En les maniobres, que han tingut lloc dissabte passat, també hi han participat diverses caces F/A-18 Super Hornet, diversos helicòpters navals MH-60 Seahawk i avions d'alerta primerenca E-2D Advanced Hawkeye, segons un comunicat de l'Exèrcit al qual ha tingut accés l'agència de notícies Sputnik.

El text precisa que es van du a terme "diversos exercicis conjunts cridats a millorar la tàctica operativa en alguns àmbits d'accions armades" i que durant aquests es van assajar, en particular, elements de combat aeri i atacs "per defensar el patrimoni nacional".

"Les nostres unitats terrestres, aèries i navals són encara més fortes i eficaces quan s'uneixen. Estem preparats per fer front a qualsevol amenaça contra les forces dels Estats Units en aquesta regió", ha destacat el tinent general Joseph Guastella, comandant del Comandament Central de la Força Aèria.

Increment de la presència militar dels EUA

Washington ha incrementat durant les darreres setmanes les seves forces al Pròxim Orient la qual cosa l'assessor de Seguretat Nacional, John Bolton, ha descrit com un clar missatge dirigit a l'Iran. Els reforços enviats inclouen míssils Patriot, bombarders B-52 i caces F-15, segons el Departament de defensa.

El passat 24 de maig el Govern va anunciar l'enviament de 1.500 efectius i un batalló de sistemes de defensa antiaèria Patriot i diversos avions de reconeixement al Pròxim Orient, segons les informacions del Pentàgon, que va atribuir la decisió als "múltiples informes creïbles sobre un possible atac contra el personal dels Estats Units" a la regió.

El líder suprem de l'Iran, l'aiatol·là Ali Khamenei, ha afirmat que Teheran no té intenció d'estar en guerra amb els Estats Units, però que seguirà resistint davant de les pressions de Washington.