Evo Morales ha assegurat aquest dilluns que marxa cap a Mèxic, país que li ha concedit asil, però amb la intenció de tornar aviat a Bolívia "amb més força i energia", després d'haver renunciat a la presidència del país.

"Germanes i germans, marxo rumb a Mèxic, agraït pel despreniment del govern d'aquest poble germà que ens va brindar asil per cuidar la nostra vida. Em dol abandonar el país per raons polítiques, però sempre estaré pendent. Aviat tornaré amb més força i energia", ha escrit a Twitter.

Un avió de la Força Aèria mexicana ha volat via Lima per portar Morales a Mèxic, que li ha concedit asil.

Evo Morales México EFE

Evo Morales ha publicat aquest missatge a la xarxa social minuts després d'un altre en el qual ha assegurat haver-se refugiat a la regió de Cochabamba, al centre de Bolívia, sense especificar el lloc concret.

Morales ha publicat a Twitter una fotografia estirat al terra sobre una manta, en un missatge en el qual ha agraït el suport de "les federacions del Tròpic de Cochabamba", amb referència a sindicats cocarers als quals mai no ha deixat de pertànyer durant la seva presidència.

"Així va ser la meva primera nit després de deixar la presidència forçat pel cop de Taula i Camacho amb ajuda de la Policia", ha escrit a la xarxa social.

L'expresident bolivià Carlos Mesa (2003-2005) és el principal líder opositor del país i Luis Fernando Camacho lidera un comitè cívic. Segons Evo Morales, ambdós han orquestrat un cop d'Estat per treure'l del poder amb suport de la Policia, que es va amotinar en els últims dies en contra seu.