Els Estats Units (EUA) han aconseguit tenir el 50% de la seva població adulta amb la pauta completa de vacunació. Segons dades del Centre de Prevenció i Control de Malalties (CDC, en les seves sigles en anglès), ha exposat que ja hi ha 129 milions de persones completament vacunades, un anunci que arriba en ple descens del nombre de contagis i de morts diàries, segons informa Efe. 

En el país més afectat per la pandèmia, amb més de 33 milions de casos confirmat i més de 590.000 morts per la Covid-19, la situació comença a estabilitzar-se. Andy Slavitt, un dels principals assessors de la Casa Blanca en la crisi del coronavirus, ha celebrat l'avenç de la vacunació com "una fita enorme". Salvitt ha atribuït aquest èxit a l'administració Biden-Harris, ja que quan van arribar el percentatge de vacunació "era tot just de l'1%". 

La primera vacuna va ser inoculada als Estats Units a mitjans de desembre del 2020. Actualment compta amb tres vacunes contra el coronavirus: Johnson & Johnson, Moderna i Pfizer/BioNtech. L'avenç de la vacunació s'ha traduït en una millora dels indicadors de sanitaris. En la passada jornada es van registrar el menor nombre de morts i de contagis en un any. 

Biden Rueda de prensa / Efe

El president dels Estats Units, Joe Biden, durant una roda de premsa sobre la vacunació al país / Efe

Vacunació a tot preu 

Malgrat les dades positives respecte a la vacunació, el ritme d'aquesta ha descendit en els últims dies, segons informa el CDC. La Casa Blanca ha mostrat la seva preocupació per aquest canvi de tendència. Les autoritats han respost amb diversos programes estatals per incentivar la vacunació, alguns dels quals semblen trets d'una comèdia. 

Loteries especials, regals, cervesa i menjar gratis són alguns de l'incentiu que prometen les autoritats sanitàries a aquells que es prestin a vacunar-se.

Els beneficis de vacunar-se no es limiten a la immunitat, també es traslladen a l'esfera digital. El Govern estatunidenc ha tancat aliances amb aplicacions de cites tan populars com Tinder o OkCupid perquè ofereixin beneficis a les seves plataformes a aquelles persones que hagin estat vacunades. Fins i tot, els usuaris podran afegir a les seves preferències les persones vacunades

L'administració Biden-Harris ho ha deixat molt clar, l'objectiu és la vacunació del 70% de la població adulta per principis de juliol. I es pretén aconseguir-ho per tots els mètodes que sigui necessaris, per més esperpèntics que puguin semblar. 

 

Imatge principal: Un treballador sanitari es prepara per inocular una vacuna de Pfizer / Efe