Un avió de l'aerolínia nepalesa Yeti Airlines amb 72 persones a bord ha patit un accident aquest diumenge quan cobria una ruta domèstica després d'enlairar-se des de la capital del país asiàtic, Kàtmandu. Fins ara s'han trobat els cossos de 69 passatgers, però les operacions de cerca i rescat han quedat suspeses fins aquest dilluns, segons ha confirmat l'exèrcit nepalès. Per la seva banda, la companyia aèria ha informat que no s'esperen supervivents del sinistre, tot i que inicialment es creia que podria haver-n'hi. L'avió de Yeti Airlines, un ATR-72, portava a bord 68 passatgers, dues hostesses i dos pilots, i s'ha estavellat al districte de Pokhara, uns 200 quilòmetres a l'oest de la capital nepalesa quan intentava aterrar, segons ha confirmat el portaveu de la companyia, Sudarshan Bartaula. 

nepal pokhara maps
Pokhara, Nepal / Google Maps

A més de nepalesos, en el vol viatjaven ciutadans indis, russos, coreans, un irlandès, un argentí i un francès, segons han confirmat autoritats aeroportuàries a l'agència ANI. Aquest ha estat el pitjor accident aeri de la història del Nepal, i el país ja ha decretat un dia de dol per al pròxim dilluns. 

Les autoritats governamentals han mobilitzat personal de seguretat en els esforços de rescat en el lloc de l'incident, a on posteriorment s'han desplaçat les forces armades del país. Alguns vídeos mostren columnes de fum sortint de l'àrea on ha tingut lloc el sinistre, a prop de l'aeroport de Pokhara serveix de connexió per als viatgers que es dirigeixen a la localitat de Jomsom, situat en ple Himàlaia, un destí popular entre els turistes estrangers que visiten el pic Annapurna (8.091 metres) o la regió de Mustang, així com entre pelegrins hindús.

Nepal, amb freqüents accidents aeris, ha estat objecte de reiterades sancions internacionals per la falta de controls. La Unió Europea té vetat l'accés al seu territori a les aerolínies nepaleses des de 2013. Durant els últims 30 anys, s'han produït gairebé 30 accidents d'avió mortals a Nepal, el més recent –abans de l'accident d'avió de Pokhara avui– sent un accident de Tara Air, el maig de 2022, matant a 22 persones a bord.