Les eleccions britàniques deixen un mal resultat per a l'independentisme escocès. El Partit Nacional Escocès (SNP) es queda amb 35 diputats, perdent-ne 21 pel camí. Cal recordar que en els anteriors comicis, la formació de la ministra principal de la regió, Nicola Sturgeon, aspirava a retenir els històrics 56 escons del total de 59 circumscripcions electorals que corresponen a Escòcia, que va aconseguir en les eleccions generals de 2015.

Els analistes no consideren que aquests resultats desacreditin el full de ruta de Sturgeon de convocar un nou referèndum per la independència, sinó que consideren que es deu a una polarització entre Conservadors i Laboristes amb la negociació del Brexit de fons. Encara que s'havien plantejat les eleccions com una revalida a l'opció independentista que havia marcat en l'horitzó un nou referèndum sobre la independència, sembla que alguns independentistes escocesos haurien preferit optar per decidir encara a Westminster com ha de ser la sortida de la UE, en un vot clarament tàctic.

Abans de l'any 2015, quan es van celebrar les últimes eleccions generals, els nacionalistes només tenien 6 diputats en el Parlament i aquesta nació històrica era el clar bastió dels laboristes. Les enquestes no desgranen quins serien els resultats dels partits grans -conservadors i Laboristes- només per a Escòcia, però tot fa pensar que haurien augmentat considerablement el seu vot pensant en les negociacions del Brexit, i que els laboristes haurien recuperat part del seu poder a la regió, perdut els últims anys. La majoria absoluta de la cambra està en 326 diputats, la qual cosa deixaria en els de May sense força suficient per formar governar sols.