Des que ha arribat a la presidència del Brasil, Jaïr Bolsonaro ha demostrat que no és precisament un amant de la naturalesa. Cada vegada que fa unes declaracions, els arbres de l'Amazones tremolen i els ecologistes d'arreu del món se li tiren a sobre. No obstant, Bolsonaro ha assegurat que té la recepta ideal per salvar el planeta: "Fer caca un dia sí, un dia no".

Així ha ironitzat el president brasiler a una periodista que li preguntava com conciliar el creixement econòmic i la preservació del medi ambient, tenint en compte el repte d'alimentar a tota la població mundial. "N'hi ha prou amb menjar una mica menys. M'estàs parlant de contaminació ambiental. N'hi ha prou amb fer caca un dia de cada dos, això seria millor per a tothom", ha respòs Bolsonaro negant una vegada més el canvi climàtic.

D'altra banda, en relació a la superpoblació mundial, l'ultradretà ha destacat que "cal tenir un mètode anticonceptiu. Planificació familiar. Les persones que tenen més cultura tenen menys fills". I ha tret pit, indicant que "jo sóc l'excepció que confirma la regla, ja que en tinc cinc".

En aquest sentit, Bolsonaro ha remarcat el fet que en el món visquin aproximadament 7.600 milions d'habitants. S'ha referit a les xifres que, segons ha detallat, ha rebut del Ministeri de Defensa en les quals es mostra l'equivalent als nascuts fa 18 anys, per a dir que el Brasil, que actualment hi viuen 215 milions de persones, guanya una mica més de dos milions d'habitants per any.

Ha insistit que "la gent ha de menjar" i "l'agronegoci s'ha d'estimular", ja que, segons el president del Brasil, "és la part de l'economia que millor funciona al país". I ha afegit que "competim amb Austràlia o els Estats Units, per la qual cosa cal col·laborar en aquest sector".