L'entorn més proper al rei emèrit, Joan Carles I, es va adreçar al monarca britànic, Carles III, perquè aquest mediés en favor seu en l'afer Corinna, segons ha informat El Confidencial Digital (ECD). Segons aquest mitjà, que cita fonts properes al Borbó, s'haurien posat en contacte directe amb el rei del Regne Unit per plantejar-li la possibilitat d'una intervenció que li atorgués la immunitat que la justícia britànica li ha acabat concedint. Malgrat que el seu entorn més directe no ho ha confirmat, ECD apunta que fins i tot podria haver-se produït una trucada directa entre els dos monarques

D'altra banda, altres fonts citades pel mateix diari digital asseguren que la invitació de Buckingham a Joan Carles I perquè assistís al funeral de la reina Isabel II el passat mes de setembre al costat de la reina emèrita, Sofia; i dels reis actuals, Felip Vi i Letícia, també va influir en les deliberacions del tribunal de Londres que va decidir atorgar-li la immunitat. El fet que el rei emèrit participés en un acte a l'abadia de Westminster al costat de totes les altres cases reials va ajudar a millorar la seva imatge. 

"Joan Carles respira tranquil"

El Tribunal d'Apel·lacions d'Anglaterra i Gal·les va anunciar aquest dimarts que reconeixia la immunitat de Joan Carles fins al 2014, és a dir, mentre era rei. Així, el tribunal ha acceptat l'argument de la defensa davant les acusacions de Corinna Larsen, examant del Borbó, que denuncia haver estat víctima d'una campanya d'assetjament i espionatge organitzada pel rei amb el suport dels serveis d'intel·ligència espanyols a partir de 2012, quan el monarca intentava recuperar els 65 milions d'euros que li havia "regalat", i fins a l'actualitat. En concret, Larsen el demanda per dos episodis: el primer, una visita que el llavors director del CNI, Fèlix Sanz Roldán, hauria fet a Corinna a Londres el maig del 2012 per amenaçar-la. L'altre, una operació on forces espanyoles haurien intentat entrar a l'oficina i la casa de Corinna per robar-li documents sensibles i també li haurien posat una balisa de seguiment al cotxe. 

Malgrat la gravetat de les acusacions, Joan Carles ha sortit guanyant. La cort britànica ha reconegut com a "actes d'Estat subjectes a la immunitat" tot el que el monarca hagués fet entre 2012 i 2014. D'aquesta manera, tot i que encara pot ser jutjat per esdeveniments posteriors a la seva abdicació, es deslliura dels elements més greus de l'acusació. 

En aquest context, ECD ha informat que segons el seu entorn "Joan Carles respira tranquil en saber la decisió del tribunal" britànic. Amb aquesta notícia, es planteja la hipòtesi que el Borbó pogués fer un nou viatge a Espanya, similar al que va fer el passat mes de maig a la ciutat de Sanxenxo. En aquella ocasió, una periodista li va demanar si donaria explicacions, una pregunta a la qual el rei va respondre "Explicacions de què", i va riure.