La representant dels Estats Units davant l'ONU, Nikki Haley, ha assegurat aquest dilluns que el seu país "respondrà" al suposat atac químic d'aquest dissabte sobre la ciutat siriana de Douma hi hagi o no una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU. "Ha arribat un moment en el qual el món ha de veure justícia. La Història registrarà aquest com el moment en el qual el Consell de Seguretat o bé compleix amb el seu deure o demostra que és un total i absolut fracàs a l'hora de protegir el poble de Síria. Sigui com sigui, els Estats Units hi respondran", ha afirmat.

Aquest dilluns el Consell de Seguretat s'ha reunit amb caràcter d'urgència per abordar el suposat atac amb armes químiques sobre Douma, últim enclavament rebel de la regió de Ghouta Oriental. Els cascs blancs i els insurgents asseguren que han mort entre 50 i 70 persones per un atac químic del qual responsabilitzen el Govern sirià i han difós crues imatges dels afectats. No obstant això, Síria nega aquest atac i Rússia defensa la seva versió amb el testimoniatge de metges desplaçats a la zona que asseguren que no han detectat cap atac d'aquestes característiques.

"Ens trobem a la vora d'un perillós precipici. El gran mal de les armes químiques que va unir el món ara pot convertir-se en la nova norma. La comunitat internacional no ha de permetre-ho", ha afegit Haley, que ha recordat l'atac químic de Khan Shaykhun l'abril del 2017.

"Només un monstre ataca civils i després s'assegura que no hi hagi ambulàncies, que no hi hagi hospitals per salvar les seves vides, que no hi hagi metges ni medicines per alleujar el seu dolor. Podria ensenyar fotografies de mort i patiment al Consell, però per a què? El monstre responsable d'aquests atacs no té consciència com per veure's afectat per les fotografies de nens morts", ha argumentat Haley.