L'ofensiva que han llançat avui els Estats Units, el Regne Unit i França contra el Govern de Bassar Al Assad ha consistit en tres atacs contra instal·lacions utilitzades per a la producció i emmagatzematge d'armes químiques, ha informat el Pentàgon.

El primer dels atacs, ocorregut a prop de Damasc, va tenir per objectiu un centre d'investigació científic utilitzat, segons el cap d'estat major Conjunt dels EUA, general Joseph Dunford, per a "la investigació, desenvolupament, producció i proves d'armes químiques i biològiques".

El segon objectiu dels Estats Units i els seus aliats europeus va ser un diposito d'armes químiques ubicat a l'oest d'Homs, que segons Dunford emmagatzemava les principals reserves de gas sarín en mans del Govern d'Al Asad. Finalment, les potències occidentals van atacar un altre magatzem amb armes químiques i un "important centre de comandància" ubicats a prop del segon objectiu a l'oest d'Homs.

"Els objectius que van ser atacats i destruïts estaven associats al programa d'armament químic del règim sirià. També seleccionem objectius que minimitzessin el reg per a civils innocents", va dir Dunford en una roda de premsa.