Silenci de mal perdedor. Un dia després de perdre l'enquesta "vinculant" que havia de decidir el seu futur al capdavant de la xarxa social Twitter, Elon Musk encara no s'ha pronunciat sobre els 10 milions de persones que van votar perquè deixés el càrrec de CEO. En comptes de reconèixer la derrota, l'autoproclamat defensor de la llibertat d'expressió s'ha limitat a respondre a algunes piulades que suggerien que el resultat (57,5% contra 42,5%) estava manipulat per comptes falsos automatitzats, altrament dits 'bots'. El prolífic tuitaire va guardar silenci després que acabés la votació, i només va tornar per prometre que Twitter canviarà les normes de participació de les enquestes, per tal que només els comptes verificats amb Twitter Blue-- és a dir, els que paguen una subscripció a la xarxa social-- podran votar.

Només votaran els que paguin

Després de comprar Twitter per 44 mil milions de dòlars, el multimilionari Elon Musk es va comprometre, entre altres coses, a erradicar els 'bots' de la xarxa social. Setmanes després d'assumir el control de l'empresa, fins-i-tot va fer una piulada per celebrar que ho havia aconseguit. Però aquest dilluns, el CEO de Tesla s'ha mostrat convençut que els comptes falsos han tornat per votar en contra la seva continuïtat. Després que alguns usuaris hagin suggerit que hi ha hagut trampes en una enquesta que havia de ser "vinculant", Musk s'ha compromès a canviar el sistema i deixar votar només als usuaris verificats que hagin pagat pel 'check' blau. Arran d'aquesta decisió, alguns han acusat el magnat sud-africà de negar la realitat d'una votació, a la vegada que els seus seguidors han equiparat les suposades trampes en l'enquesta amb les presidencials nord-americanes de 2020, que Donald Trump va perdre, però es va negar a acceptar.

Deixarà de ser el CEO de Twitter?

Paral·lelament, hi ha altres usuaris que creuen que Musk només va llançar aquesta enquesta un cop ja tenia assegurada la persona que l'ha de substituir com a CEO. La incertesa i faltes promeses derivades de la gestió de l'empresari a Twitter també han repercutit en els seus altres negocis, com l'automobilística Tesla, que encadena una jornada més en la seva tendència a la baixa a la borsa, tal com ho porta fent els darrers 6 mesos.