El conseller delegat de Tesla, Elon Musk, ha venut accions de la seva companyia per valor de 6.500 milions de dòlars en només tres dies, segons han mostrat uns documents publicats aquests dimarts pel regulador borsari estatunidenc. Durant les jornades del 5, 8 i 9 d'agost, Musk va vendre més de 7,5 milions de participacions de Tesla, el que suposa un valor de mercat total aproximat de 6.500 milions de dòlars, de moment es desconeixen les raons. Tot i aquesta venda, el multimilionari continua tenint en el seu poder 155 milions d'accions del fabricant de vehicles elèctrics, amb un valor de mercat al tancament de la jornada d'aquest dimarts de 131.000 milions de dòlars.

Musk insisteix a dir que l'acord per a fer-se amb Twitter per 44.000 milions de dòlars, que va trencar a principis del mes de juliol, es podria tancar si l'empresa facilita dades sobre com comptabilitza el nombre de comptes falsos o "spam". "Si Twitter simplement facilita el seu mètode de mostreig de 100 comptes i com es confirma que són reals, l'acord hauria de continuar en els termes originals", va assenyalar Musk el cap de setmana passat a través del seu compte de Twitter. En aquest sentit, assegura que si per contra es demostra que les informacions que dona la companyia als reguladors són falses, l'operació no podria tancar-se tal com estava pactada. 

Guerra legal amb Twitter

Musk va anunciar a principis de juliol la seva intenció d'anul·lar la compra de la xarxa social, que ja estava acordada entre les dues parts per 44.000 milions. Twitter va respondre amb una demanda en un tribunal especialitzat en conflictes comercials per forçar-lo a completar l'operació. L'argument que sosté el delegat de Tesla és que Twitter no facilita les dades sobre els comptes falsos, mentre que la companyia assegura que això només és un pretext per evitar completar l'operació, que cada vegada sembla menys atractiva per la baixada de la cotització de l'empresa i la pèrdua de patrimoni de Musk fruit de la caiguda dels mercats borsaris. 

El pròxim 17 d'octubre començarà el judici per resoldre la disputa, tret que ambdues parteixen arribin a un acord sobre una altra data, segons documents del cas fets públics fins ara. Per la seva banda, la junta directiva de Twitter ha convidat als seus accionistes a votar sobre la compra el 13 de setembre i els ha demanat donar llum verda a l'operació com a últim pas per a tancar-la, tot i que ha reconegut que també depèn del "litigi pendent" amb el milionari. Musk pretenia dilatar el procés, però la jutge ha preferit accelerar-lo, donada la incertesa que suposa per als inversors no saber si l'operació es durà a terme.