Els rotatius del Regne Unit no s'han aturat ni un minut des d'aquesta nit, quan al voltant de les 22 hores de l'horari britànic, les urnes començaven a arribar als centres on es fa el recompte de les paperetes. Un recompte lent que no s'ha tancat fins passades les 10 del matí i que ha generat molta expectació per si l'SNP (Partit Nacionalista Escocès) obtenia la majoria absoluta o no, tot i que finalment no ha estat així.

Tots els diaris anglesos han estat fent un detallat minut a minut dels resultats i s'han centrat en tot moment en la victòria dels nacionalistes, mentre feien background de les declaracions dels candidats, mostraven els resultats de les darreres eleccions del 2011 i analitzaven com es dibuixaria el panorama polític.

La BBC destaca la victòria dels nacionalistes, resultats que, tot i no ser els que esperaven perquè no han aconseguit tots els seients de la majoria absoluta, el partit ha qualificat d'"històrics", mentre que The Telegraph subratlla la "mala nit" dels laboristes perquè han quedat com a tercera força per sota dels conservadors. The Guardian, que cobria al mateix temps les eleccions per l'alcaldia de Londres, destaca que els laboristes necessitarien el suport d'altres partits per governar.

Els mitjans escocesos treuen en primera plana la fotografia de la líder de l'SNP, Nicola Sturgeon, que ensenya la mà sencera simulant els cinc anys més que estarà al govern escocès. El Herald Scotland, que omple la portada del digital amb les eleccions, subratlla la nova derrota que afronten els laboristes i la incertesa que ha durat fins a l'últim minut per la majoria absoluta dels nacionalistes, finalment fallida. 

El Daily Record posa de manifest que l'SNP ha triomfat, però que ha perdut la majoria i que hauran de formar un govern en minoria, mentre que, per la seva banda, els conservadors passen per davant dels laboristes establint-se, així, com a tercera força. The National destaca que més d'un milió de persones han votat els nacionalistes, tot i no haver arribat a assolir la majoria. 

"Just like Nat!" és el titular del The Scottish Sun, que vol dir alguna cosa així com "així com els nacionalistes", mentre que l'edició en paper de Scottish Daily Mail també fa èmfasi en els cinc anys més que Sturgeon serà primera ministra. 

...
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat