Dos palestins han mort i uns altres trenta han resultat ferits al nord de la Gaza, a prop de l'encreuament fronterer amb Israel d'Erez en enfrontaments amb l'Exèrcit israelià. Els xocs van tenir lloc aquest dimarts durant una manifestació organitzada per l'Alta Comissió de la Gran Marxa del Retorn i en Desafiament al Bloqueig Israelià.

L'Exèrcit d'Israel va precisar sobre aquest incident que "dos terroristes es van aproximar sospitosament a la tanca al sud de Gaza i van col·locar un objecte. En resposta, un avió de l'Exèrcit va obrir foc contra ells". Els dos palestins es van trobar durant la matinada amb un grup de joves que es van aproximar fins a la línia divisòria, una pràctica que es repeteix des que van començar les anomenades Marxes del Retorn el passat 30 de març.

Ahir es van celebrar noves protestes al costat de la frontera, en les quals almenys vint-i-sis palestins, incloent un periodista i un sanitari, van ser ferits per trets. Els manifestants van tirar pedres i pneumàtics en flames a prop de la divisòria i l'Exèrcit va respondre amb gas lacrimogen i foc real a qui van intentar tallar el filferro espinós de la tanca.

Amb aquests dos successos, 172 palestins han mort per foc israelià durant les protestes o en incidents violents a la frontera des de març, i una dotzena en bombardejos sobre posicions islamistes, des que van començar les manifestacions.