Les autoritats daneses han detingut aquest dimecres en una operació a diverses zones del país una vintena de persones sospitoses d'haver reunit material per fabricar explosius i intentar adquirir armes per preparar un atemptat islamista.

Els detinguts passaran aquest dijous a disposició judicial i un número encara no determinat d'ells seran imputats per terrorisme, segons ha revelat en una roda de premsa l'inspector en cap de l'operació Jørgen Bergen Skov, de la Policia de Copenhaguen. "Hem detingut a tots als que buscàvem, no hi ha ningú en llibertat", ha assegurat Skov sobre l'operació, duta a terme a set dels dotze districtes policials de Dinamarca i en la qual s'han registrat una vintena de direccions.

Segons ha revelat en la mateixa compareixença el cap operatiu dels serveis d'intel·ligència (PET), Flemming Drejer, el dispositiu es va posar en marxa per una sospita que "diverses persones preparaven un atemptat amb un motiu islamista militant". "Aquesta operació no modifica el nivell d'amenaça terrorista a Dinamarca, que continua sent alt", ha afirmat Drejer.

Encara que no es preveuen més detencions, la investigació continua oberta, per això les autoritats daneses van rebutjar donar més dades en una compareixença en la qual no es van admetre preguntes.