Desenes d'agents de policia han realitzat aquest dijous una batuda en el centre comercial hongkonguès Mega i han detingut un nombre indeterminat de manifestants prodemocràtics. Segons la radiotelevisió hongkonguesa RTHK, els manifestants s'han reunit en l'esmentat centre comercial com a part d'una campanya nadalenca de protestes i han cantat diversos eslògans, com "Allibereu Hong Kong, revolució dels nostres dies" o "Dissoleu la Policia immediatament".

Així mateix, han animat els consumidors a unir-se a la manifestació prevista per al dia d'Any Nou, convocada pel Front Civil de Drets Humans, organisme que és darrere de les més multitudinàries marxes registrades en aquests mesos, tot i que encara no ha estat aprovada per la Policia.

Durant la concentració, diversos comerços i restaurants del centre comercial han llançat la persiana per evitar conseqüències, que sí que han patit els manifestants emmascarats allà presents, molts dels quals han estat arrestats.

Aquest dijous és jornada festiva a Hong Kong ja que han adoptat el 'Boxing Day' britànic i ha estat el tercer dia seguit de protestes, i segons el diari local South China Morning Post, els manifestants s'han centrat a mostrar el seu descontentament davant dels negocis proPekín. I és que aquests incidents s'han registrat tan sols un dia després dels enfrontaments entre manifestants i antiavalots també en diversos centres comercials durant el Nadal.

La controvertida cap del Govern local, Carrie Lam, va publicar aquest dimecres un comunicat en el qual acusava els "insensats i egoistes" manifestants d'haver "arruïnat" les celebracions nadalenques, la qual cosa, segons la seva opinió, va provocar que es "refredés l'ambient festiu" i que afectés negativament els negocis locals. Les manifestacions també s'havien desenvolupat al llarg de la Nit de Nadal, jornada que va deixar més d'un centenar de detinguts i almenys 25 ferits.

Els mesos de protestes han col·locat a l'economia de Hong Kong en recessió per primera vegada en una dècada, després de contreure's un 2,9 % en el tercer trimestre, afectada per les caigudes de les importacions i les exportacions, de les vendes a la menuda i per les decreixents xifres del turisme.

Les protestes van arribar de manera massiva als carrers hongkonguesos el passat 9 de juny arran d'un controvertit projecte de llei d'extradició, ja retirat pel Govern, però han canviat fins a convertir-se en un moviment que busca una millora dels mecanismes democràtics de Hong Kong i una oposició a l'autoritarisme de Pequín.

Tanmateix, alguns manifestants han optat per tàctiques més radicals que la protesta pacífica i els enfrontaments violents amb la Policia han estat habituals.