Mig centenar de persones, entre elles molts de menors, han mort aquest dijous en un bombardeig de la coalició militar liderada per l'Aràbia Saudita contra autobusos que transportaven a nens en un mercat de la ciutat de Dahian, al nord de la província septentrional de Saada, feu dels rebels hutíes.

El cap de la delegació del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) al Iemen, Johannes Bruwer, ha confirmat a través de Twitter la mort d'un total de 50 persones i 77 ferits, i ha detallat que l'hospital d'Al Talh, que compta amb el suport d'aquesta organització, ha rebut 30 morts i 48 ferits, la gran majoria dels quals són nens.

"Els nens no han de pagar el preu d'una guerra molt d'adults", va dir Bruwer al seu tuit.

Anteriorment, el portaveu de la Creu Roja al Iemen, Adnan Hazam, ha informat Efe que l'hospital d'Al Talh, va rebre 29 cadàvers de menors d'entre 10 i 14 anys, a més de 48 ferits, entre qui hi ha 30 nens.

Per la seva part, el doctor Salah Qurban, director de l'hospital Republicà de la ciutat de Saada, capital de la província homònima, també ha dit a Efe que aquest centre ha rebut 15 cossos, dels quals 12 pertanyen a menors de 18 anys, a més de 36 ferits, 24 d'ells menors.

"El bombardeig va tenir per objectiu un autobús que transportava a prop de 60 alumnes d'una escola d'estiu i tres mestres, i la resta de les víctimes són venedors i clients" del mercat de Dahian, va detallar Qurban. El director de l'hospital públic ha agregat que els morts i els ferits han estat transportats tots junts en vehicles per ciutadans que es s'han ofert voluntaris per socórrer-los. "La situació és dramàtica i catastròfica, hem fet el que hem pogut en col·laboració amb les institucions i la Creu Roja", va destacar.

El Fons de Nacions Unides per a la Infantesa (UNICEF) ha expressat el seu "horror" per l'atac i ha assenyalat que "molts nens innocents han estat matats o mutilats", destacant en un tuit que alguns d'ells portaven motxilles d'aquesta agència de l'ONU.

Anteriorment, el portaveu del Ministeri de Salut del Govern dels rebels hutíes a Sanà, Yusef al Hadari, ha explicat que els menors estaven de camí a un centre educatiu d'estiu que depèn del Ministeri d'Assumptes Islàmics.

Els rebels hutíes, que reben el suport de l'Iran, controlen diverses regions del nord i l'oest del Iemen, inclosa la capital del país, Sanà, des de finals de 2014.