La necròpolis de Saqqara continua sent un dels punts d'Egipte que més secrets sobre els seus avantpassats revela. Una missió arqueològica ha fet una troballa excepcional: 250 sarcòfags i 150 estàtues del Baix Imperi d'Egipte (724-343 aC). Es tracta d'un dels descobriments més grans que s'han fet al país. 

Els arqueòlegs egipcis van aconseguir revelar un nou grup de pous funeraris, en què es van trobar un grup de 250 taüts tancats de fusta de colors del Període del Baix Imperi d'Egipte, que contenien mòmies en bon estat de conservació, s'apunta a la nota. Mustafa Waziri, secretari general del Consell Suprem d'Antiguitats, ha exposat, en un comunicat, que els treballs d'excavació en un dels pous funeraris descoberts han donat com a resultat "la troballa d'un papir en bon estat de conservació dins d'un sarcòfag que es creu que conté capítols del Llibre dels Morts". Aquesta peça tan important serà traslladada als laboratoris de restauració del Museu Egipci al Caire per esterilitzar-la, hidratar-la i fer un estudi per conèixer què contenen els textos.

No només els sarcòfags i el papir tenen un paper clau que fa extraordinari aquest descobriment, també són claus les estàtues de bronze. "El descobriment inclou 150 estàtues de bronze de diverses mides per a diverses deïtats de l'antic Egipte com Anubis, Amun Min, Osiris, Isis, Nefertum, Bastet i Hathor, a més d'un grup d'atuells de bronze relacionats amb els rituals de la deessa Isis", ha afirmat Waziri.

Una gran necròpolis 

Saqqara és una necròpolis especialment coneguda per la piràmide escalonada del faraó Djeser. Está considerada patrimoni de la humanitat per la UNESCO i encara conté objectes que es van descobrint any rere any. Per exemple, l'any 2019 es va fer un descobriment a la mateixa zona on es van trobar 75 estàtues de gats de fusta i bronze, de diferents mides. L'any 2021 Saqqara també va protagonitzar titulars, ja que es van descobrir 50 sarcòfags, encara més antics, de 3.000 anys d'antiguitat, segons rememora la Cadena SER. 

Tot el que s'ha trobat en aquesta ocasió anirà a parar al Museu Egipci del Caire. Darrerament, aquesta mena de descobriments han estat utilitzats pel govern egipci per encoratjar el turisme, un sector afectat al país per les crisis mundials recents. Malgrat ser un país que desperta molt interès des de la Primavera Àrab el turisme ha estat més reticent, fet al qual se li ha acabat sumant la crisi de la covid, per això, aquesta mena de troballes són rebudes amb optimisme per part del govern.