El ministre espanyol d'Exteriors, Alfonso Dastis, ha subratllat avui que Espanya espera que tota la comunitat internacional reaccioni contra l'ús d'armes químiques en territori sirià, "un crim contra el Dret Internacional", i aconsegueixi trobar la sortida per a una Síria "pacífica i unida".

En una breu declaració institucional sense admetre preguntes oferta als periodistes que cobreixen la visita d'Estat dels Reis d'Espanya al Japó, Dastis ha subratllat que "l'ús d'armes químiques és un crim contra el Dret Internacional".

"Per tant, nosaltres el condemnem expressament i esperem que tota la comunitat internacional reaccioni i aconsegueixi trobar una sortida a la situació a Síria que coincideixi amb els paràmetres que sempre hem defensat: una Síria pacífica i unida en el futur", ha dit.

Occident responsabilitza el règim de Bashar al-Assad de l'atac químic de dimarts passat, després del qual el president dels Estats Units, Donald Trump, ha ordenat un bombardeig contra l'aeròdrom a Síria "des del qual es va llançar l'atac" i ha cridat "a totes les nacions civilitzades" a buscar el final de la "matança i el vessament de sang" que viu aquest país.