El grup gihadista Daesh ha assumit avui l'autoria de la sèrie d'atemptats suïcides perpetrats a Sri Lanka contra esglésies i hotels de luxe que van causar la mort de més de 300 persones diumenge.

"Els executors de l'atac que va tenir per objectiu els ciutadans dels països de la coalició i cristians abans d'ahir són combatents del Estat Islàmic", ha afirmat en un comunicat una font de seguretat a l'agència Amaq, afí als gihadistes, l'autenticitat del qual no va poder ser verificada.

L'agència de propaganda del grup extremista fa al·lusió en el seu comunicat a la coalició internacional, que està encapçalada pels Estats Units i formada per 75 països. 

El portaveu de la Policia de Sri Lanka, Ruwan Gunasekara,va confirmar avui que el nombre de morts en els atemptats va augmentar a 310 i més de 500 ferits. Unicef va informar avui que 45 nens figuren en la llista de víctimes mortals.

El Govern de Sri Lanka va vincular els atacs amb el poc conegut grup terrorista local de tints islamistes National Thowheeth Jamath (NTJ), encara que va advertir sobre possibles vincles estrangers.