França va guanyar per 4 gols a 0 un partit de futbol contra els Països Baixos que es va celebrar aquest divendres a l'Estadi de França de París. Tanmateix, el president francès, Emmanuel Macron, en va sortir perdent. Un clam de "Macron, dimissió" es va repetir entre els aficionats francesos en el minut 49:03 del partit, un moment que no és casual. L'article 49.3 de la Constitució de la República Francesa ha estat el més comentat en els últims dies, perquè va ser l'article al qual es va acollir el govern francès per aprovar per decret la reforma de les pensions que endarrereix l'edat de jubilació dels 62 als 64 anys i que s'ha trobat amb el rebuig frontal dels treballadors. Tot i que Macron va sortir airós de les dues mocions de censura presentades per l'esquerra i la ultradreta, no sembla que la seva continuïtat com a cap d'Estat estigui garantida. 

Aquest dissabte ha estat l'onzè dia de protestes, que no sembla que s'hagin d'aturar. A París, els manifestants s'han concentrat i es preparen per a una nova nit d'aldarulls. La policia ha advertit els grups de manifestants que la concentració no ha estat autoritzada, i es preveu que es produeixin nous episodis violents, com ja s'han vist en els últims dies. Una violència que fins i tot va obligar el rei Carles III d'Anglaterra a anul·lar el que anava a ser el primer viatge oficial a França perquè no se li podia garantir la seguretat. 

A més, la protesta contra la reforma de les pensions s'ha començat a estendre a altres qüestions, i aquest migdia una manifestació ecologista en contra de la construcció d'embassaments agrícoles a la població de Sainte-Soline ha acabat també amb durs enfrontaments amb la policia, que han deixat múltiples ferits tant entre els manifestants com entre els gendarmes. Un grup, que el Ministeri de l'Interior ha definit com a "radicals d'ultraesquerra", ha llançat pirotècnia, còctels Molotov, boles de petanca i destrals als agents de la Gendarmeria i ha incendiat dos furgons policials. Les forces de seguretat han carregat amb gas lacrimogen, granades atordidores i un canó d'aigua.