L'estat de salut de Joe Biden segueix preocupant. El president dels Estats Units va participar aquest dimecres en la setena Conferència de Reproveïment del Fons Mundial, després del seu discurs va deixar una imatge que ha tornat a preocupar a la població i als experts, i ha tornat a generar el dubte sobre el seu estat de salut. Biden va acabar el seu parlament i es va mostrar molt desorientat i sense saber què fer a l'hora d'intentar baixar de l'escenari. El vídeo del mandatari estatunidenc ha circulat per la xarxa com la pólvora, en aquest se'l pot veure allunyar-se lentament del faristol, però es queda desorientat a mig camí, i no sap si quedar-se al seu lloc, o si ha de baixar o no sap per on ha de baixar.  El moderador intenta salvar la situació agraint al president per la seva intervenció, però Biden es gira per veure'l i és aquí on encara se'l veu més despistat, immediatament es gira cap a l'altra banda i l'ignora, però de cop torna a aturar la seva marxa i es torna a quedar a la cantonada de l'escenari completament desorientat. Sembla que Biden estigui parlant amb algú per consultar-li que ha de fer, encara que no troba resposta. 

Aquest no és el primer lapsus de Biden, per això la preocupació sobre el seu estat de salut cada cop és més gran. La seva reacció sempre és igual, col·loca la seva en l'aire com si estigués saludant a algú, quan habitualment no hi ha ningú davant, es queda en silenci i després acaba somrient. Aquesta actitud s'ha repetit en les seves darreres visites a Alabama, a la Universitat de Carolina del Nord o a Jerusalem. Malgrat aquestes situacions, la reacció oficial sempre ha estat la de confirmar que Biden es troba bé.

Festa per als líders mundials

Al marge d'aquest incident, Biden va exercir d'amfitrió i va organitzar una festa per als líders mundials que participen en l'Assemblea General de Nacions Unides. L'acte es va celebrar al Museu d'Història Natural de Nova York, en el vestíbul de la qual penja una colossal balena blava de més de 25 metres. Per garantir la seguretat de la festa, els carrers que envoltaven al museu estaven tallats, hi havia un gran desplegament policial i alguns vianants es divertien intentant endevinar quin líder mundial anava a bord de cadascun dels vehicles que travessaven els carrers a tota velocitat. 

La caravana de vehicles negres en la qual viatjaven Biden i la primera dama, Jill Biden, va arribar al voltant de les 19:00 hores, van saludar a la presidenta i directora del museu, Ellen Futter i Lisa Gugenheim, respectivament. Els Biden van exercir d'amfitrions perquè la seu de Nacions Unides està en territori estatunidenc. L'esdeveniment era una ocasió perquè els Biden es trobessin amb vells coneguts com el president de França, Emmanuel Macron, o el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els quals ja s'han vist en altres fòrums internacionals. A més, era una oportunitat per entaular relacions amb els líders que han estat elegits recentment en les urnes, per exemple el president de Colòmbia, Gustavo Petro, i el president de Xile, Gabriel Boric.