La Policia de Merseyside (Anglaterra) ha detingut aquesta tarda tres homes després que un taxi hagi explotat davant l'Hospital de les Dones de Liverpool aquest matí. L'incident ha deixat una persona morta i una de ferida. Segons ha informat el Liverpool Echo, encara que les autoritats no han confirmat que l'explosió es tracti d'un atac terrorista perquè "la investigació segueix en marxa", les detencions s'han produït en el marc de la Llei Antiterrorista. Tal com ha fet públic la policia, els detinguts són tres homes de 21, 26 i 29 anys, dels que de moment no se sap res més. El passatger del vehicle ha estat declarat mort a l'instant de l'explosió, mentre que el pilot ha sofert ferides que no posen en perill la seva vida. 

Explosió

Les autoritats encara no han pogut identificar la persona que ha mort aquest matí davant de l'Hospital de les Dones de Liverpool, just abans de les 11 h (hora local), després de l’explosió d'un taxi, del qual ha emanat una fumerada densa. El conductor del vehicle ha patit lesions, però la seva vida no corre perill. Arran de l'incident, els agents de policia del comtat de Merseyside han clausurat el perímetre. Si bé de moment encara no se saben les causes de l'explosió, els agents de seguretat antiterrorista del Nord-oest d'Anglaterra s'han desplaçat a primera hora de la tarda fins al barri de Kensington, freqüentment habitat per estudiants, on al voltant de les set de la tarda han efectuat tres detencions en el marc de la Llei Antiterrorista. En el transcurs de la tarda, les xarxes s'han omplert de ciutadans alertant de l'alta presència policial a diversos punts de la ciutat. Aquestes són algunes de les imatges de l'explosió i l'àrea dels fets:

L'Hospital de les Dones i el barri de Kensington, Liverpool 

Les causes

A hores d'ara la policia segueix investigant els fets que envolten l'explosió i si els fets es poden considerar terrorisme. Segons l'agent en cap, els detectius de la policia antiterrorista mantenen "la ment oberta" pel que fa a les causes de l'explosió. A banda de les flames i el fum, en alguns vídeos es pot sentir un soroll estrident a mesura que el vehicle es consumia. "Desafortunadament, podem confirmar que una persona ha mort i una altra (un home) ha estat traslladada a l'hospital, on està sent tractat per lesions, que per sort no suposen una amenaça per a la seva vida", ha revelat la portaveu policial en una declaració llegida als mitjans de comunicació aquesta tarda. La mateixa font ha assegurat que "el cotxe implicat era un taxi que va parar a l'hospital poc abans que ocorregués l'explosió"

 

Foto principal: vehicles i agents de la policia britànica / Efe