La basílica del Sant Sepulcre de Jerusalem, l'indret del Gòlgota on segons la tradició Jesús va ser crucificat, va ser enterrat i va ressuscitar, restarà tancada aquesta Setmana Santa a causa del coronavirus. No és gens usual que el Sant Sepulcre es tanqui, ni en cas de guerra, i es dona el cas que el darrer cop que es va produir una situació similar s'ha d'anar a buscar a l'Edat Mitjana, concretament al 1349, per la pesta negra.

Així com el mur de les lamentacions és l'indret més important del judaïsme, per als cristians és la basílica del Sant Sepulcre. En l'època bíblica era una pedrera als afores de la ciutat, i actualment està dins el barri cristià.

La basílica manté tradicions molt antigues, com la complicada forma de tancar la porta, amb una clau que queda dipositada en una família àrab des de fa generacions, es diu que des de Saladí. 

Des l'època dels croats té una complexa propietat de diverses confessions cristianes, amb presència notable dels ortodoxos i els franciscans. Sempre s'han de quedar dins la basílica representants de les diverses confessions, també aquests dies.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat