El director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha avisat aquest dilluns al govern espanyol que el confinament de la població espanyola no s'està veient i ha alertat que el més important és "trencar la cadena de contagis" per tal de vèncer el coronavirus, tal com ha apuntat ja el Govern. A més ha demanat que s'han d'aïllar fins i tot els casos més lleus i saber els contactes que han tingut els malalts. Per això, ha lamentat que, tot i la declaració de l'estat d'alarma, "no hem vist l'aïllament urgent, que és fonamental per a frenar l'epidèmia". 

"Espanya ha pres accions molt valentes, he transmès al president Pedro Sánchez que el seu compromís és molt fort" però ha recordat que per lluitar contra aquest virus el compromís polític no és suficient, hi ha d'haver cooperació ciutadana", ha assenyalat Adhanom en ser preguntat per les multituds que encara hi continua havent en zones com el transport públic de Madrid.

Aïllament total

A més, el director de l'OMS ha aseverat que "aïllar a les persones infectades a la seva casa implica el perill d'estendre el virus als seus familiars" i ha assegurat que els infectats han d'estar totalment aïllats i, fins i tot, amb un bany que no usi ningú més. 

Adhanom també ha assegurat que se sent "emocionat" pels aplaudiments espontanis que a Espanya i altres països s'han produït en els últims dies en agraïment als treballadors sanitaris, primera línia de cara en la lluita contra la pandèmia.