Les morts a Itàlia associades al coronavirus han assolit aquest dimecres les 13.155, després de registrar-se'n 727 més en les últimes 24 hores, una xifra una mica inferior a la del dia anterior. El nombre de contagis nous ha pujat, tanmateix, a 2.937, després de dos dies en què aquest augment va ser entorn dels dos mil casos, i en l'actualitat els casos positius són de 80.572, dels quals 28.403 estan hospitalitzats, i 4.035 en cures intensives.

Segons les dades ofertes pel cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli, els casos totals des que es va detectar el virus a Itàlia el 20 de febrer són de 110.574, dels quals 16.847 ja s'han curat.

44 nous hospitalitzats a la Llombardia

A la Llombardia, la regió més colpejada pel virus, avui hi ha hagut només 44 persones més hospitalitzades, 1.565 nous contagis i 394 morts, unes dades que per a l'assessor regional de Salut, Giulio Gallera, són "positives", ja que es manté una tendència i no hi ha grans augments.

El govern italià es disposa a aprovar un nou decret d'aquí a divendres per prolongar almenys fins al 13 d'abril les mesures de confinament i bloqueig d'activitats que ja compliran quatre setmanes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat