La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha avisat aquest diumenge que es desvincularà de qualsevol proposta per abandonar el confinament com a mesura de restricció contra el coronavirus que el Govern britànic pot anunciar en breu, tal com ha anticipat The Telegraph.

L'edició dominical del diari britànic obre amb el que podria tractar-se del nou missatge que el primer ministre britànic, Boris Johnson, transmetria a la població en el seu esperat discurs d'aquesta tarda: "Romaneu alerta. Controleu el virus. Salveu vides", un eslògan que no esmenta en cap moment la quarantena domiciliària.

Sturgeon ha contestat a la portada a les xarxes socials. "És la primera vegada que veig el nou eslògan del primer ministre. Per descomptat que li correspon a ell decidir el que és més apropiat per a Anglaterra, però en aquest punt crític en el qual estem, 'Queda't a casa i salva vides' segueix sent el clar missatge que vull comunicar a Escòcia en aquest moment", ha fet saber en el seu compte de Twitter.

"QUEDA'T A CASA", ha reiterat en majúscules. "PROTEGEIX EL SISTEMA SANITARI. SALVA VIDES".

Un total de 1.847 persones han mort a causa del coronavirus a Escòcia, on es té constància de 13.305 casos, segons el balanç del Govern escocès actualitzat dissabte.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat