L'Argentina es troba en emergència sanitària pel coronavirus, la qual cosa, entre altres mesures, comporta suspendre durant 30 dies els vols internacionals provinents d'Europa i els Estats Units, entre altres zones afectades per la malaltia.

"En situació d'alarma generalitzada és imprescindible el rol de l'Estat per prevenir, tranquil·litzar i brindar protecció a la població", ha assegurat el president de l'Argentina, Alberto Fernández.

El govern argentí ha acordat que se suspendran durant un mes les arribades de vols dels països de les "zones afectades" en gran manera pel Covid-19: Europa, Corea del Sud, Xina, Iran, Japó i Estats Units.

A més, hauran de romandre aïllats durant en principi 14 dies no només els qui pateixin o siguin sospitosos de patir el virus, sinó també els qui en les últimes dues setmanes hagin arribat de països amb alta circulació del coronavirus, l'incompliment del qual serà objecte d'investigació penal.

L'executiu també ha acordat la suspensió preventiva d'espectacles i el tancament d'espais públics amb alta afluència de persones.

31 casos a l'Argentina

El nombre de persones afectades pel Covid-19 a l'Argentina ascendeix a 31 -tres d'elles encomanades dins del propi país-, de les quals una va morir el passat dia 7.

El decret de necessitat i urgència, que amplia l'"emergència sanitària" que ja regia a l'Argentina per la crisi econòmica que viu aquest país, també estableix que s'implementaran mesurades per facilitar la tornada dels residents en territori argentí que es troben als països més afectats pel virus.