Corea del Nord ha anunciat avui a través de la seva televisió estatal que ha llançat per primera vegada amb èxit un míssil balístic intercontinental (ICBM), en el que suposaria un enorme avenç en el programa armamentístic del règim de Kim Jong-un.
La prova es va realitzar entorn de les 09.40 hora sud-coreana (00.40 GMT) des de la província de Pyongan del Nord i el projectil va recórrer aproximadament 930 quilòmetres.
El president sud-coreà, Moon Jae-in, va convocar una reunió d'emergència del Consell de Seguretat Nacional a Seül arran del llançament.

Reaccions internacionals

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha qualificat aquesta última prova de míssils d'"inacceptable" i ha estimat que "clarament mostra que l'amenaça (nord-coreana) està augmentant".

Finalment, la Xina ha manifestat la seva oposició al del míssil i ha demanat al Govern de Corea que aturi les accions que suposin una violació de les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU.

Aquest assaig armamentístic nord-coreà, el primer des del passat 8 juny quan Pyongyang va disparar un míssil de creuer, es produeix just després que Moon Jae-in i el president nord-americà, Donald Trump, es reunissin la passada setmana a Washington per tractar la problemàtica del règim. Durant la trobada, ambdós van condemnar els insistents assajos armamentístics del règim de Pyongyang encara que van deixar la porta oberta al diàleg.

Trump ha reaccionat avui al llançament amb una publicació a Twitter:

Les repetides proves d'armes del règim de Kim Jong-un en els últims mesos han incrementat la tensió a la regió i endurit la retòrica de Washington, que ha insinuat la possibilitat de dur a terme atacs preventius contra Corea del Nord.