"Serà el final de les demandes irraonablesAnglaterra per proveir unes concessions financeres i polítiques millors". Aquest és l'argument que dues terceres parts dels diputats conservadors britànics per justificar per què creuen que la independència d'Escòcia seria positiva.

Segons una enquesta del Centre for English Identity and Politics de la Universitat de Winchester, només un terç hi estaria en contra perquè "causaria un dany seriós a la resta del Regne Unit", mentre que la resta creuen que no tindria un impacte significatiu per a Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord i que això seria més barat que mantenir una Escòcia "autonòmica" com avui.

Segon referèndum

La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon va confirmar al gener que el Regne Unit sortirà del mercat únic europeu quan el Brèxit sigui efectiu, fa que un segon referèndum d'independència per Escòcia sigui "més probable". 

Sturgeon no es va referir directament al segon referèndum d'independència, però va deixar clar que Escòcia ha de tenir l'opció "a un futur diferent" si el govern britànic rebutja els seus desitjos d'acord econòmic i mercat únic un cop marxi de la UE. Segons la ministra principal, el pla de May per sortir de la UE és "econòmicament catastròfic". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat