Un home rus, detingut per la policia després que la seva filla fes dibuixos contra la guerra a l'escola, ha estat condemnat a dos anys de presó després d'haver estat declarat culpable de desacreditar l'exèrcit. Ara bé, Alexei Moskalyov, sembla que hauria fugit de l'arrest domiciliari durant la nit i que actualment es desconeix on és. 

Moskalyov és pare solter d'una ciutat a 241 quilòmetres al sud de Moscou, Iefremov. Ha estat separat de la seva filla de 13 anys des que el van arrestar a principis de mes i ella va ser traslladada a un centre de menors administrat per l'estat.

L'argument de la justícia russa

Segons destaca el The Guardian, la família ha dit que s'havien enfrontat a pressions des del mes d'abril passat, perquè la seva filla, alumna de sisè curs, es va negar a participar en una classe patriòtica a l'escola i va fer diversos dibuixos que mostraven míssils disparats contra una família sota una bandera ucraïnesa. També s'ha dit que hauria posat de manifest diverses vegades el missatge de "Glòria a Ucraïna". 

En aquell moment, funcionaris escolars van convocar la policia que va interrogar la nena i va amenaçar al pare. Després, la policia, segons recull el mateix diari, hauria investigat l'activitat d'ell a les xarxes socials i hauria vist que tenia publicacions on es dirigia a l'exèrcit com a "terroristes" o "violadors".

En aquest sentit, els policies de la regió de Tula haurien informat que Moskalyov s'ha escapat de matinada i que l'haurien començat a buscar. L'advocat de la família hauria visitat a la nena als serveis socials i ella hauria dibuixat per al seu pare amb un escrit que deia "pare, ets el meu heroi". L'advocat de Moskalyov, Vladímir Bilienko, hauria confessat al The Guardian que la nena seria traslladada a un orfenat si no hi havia cap parent proper que estigués disposat a cuidar-la.

Des del començament de la guerra, diversos polítics, activistes i altres russos han fugit del país després de ser posats sota arrest domiciliari i tot esperant judici.

Soldats russos acusen els seus comandants de voler-los matar

Per altra banda, en aquesta mateixa línia de càstigs interns, els membres d'una unitat d'assalt formada recentment diuen que els seus propis comandants haurien desplegat tropes per evitar que es retiressin i els haurien amenaçat de mort després que hi hagués baixes “enormes” a l'est d'Ucraïna i després de forts combats.

En un vídeo dirigit al president rus, Vladímir Putin, un grup d'uns vint-i-quatre soldats amb uniforme militar diuen que són les restes de Storm, una unitat del Ministeri de Defensa. "Vam estar sota foc de morter durant 14 dies", exposa el soldat Alexander Forin, un soldat rus. "Vam tenir grans pèrdues, trenta-quatre persones van resultar ferides i vint-i-dos van morir, incloent-hi el nostre comandant". Un altre soldat va exposar que la seva unitat estava formada per 161 soldats.

Tal com exposa el diari britànic The Guardian, Gorin exposa que els seus homes van prendre la decisió de tornar a la caserna general de l'exèrcit rus, però els seus superiors els van negar l'evacuació: "Van col·locar tropes de barrera darrere nostre i no ens van permetre abandonar la nostra posició... Estan amenaçant de destruir-nos un per un i com a unitat. Ens volen executar com a testimonis d'un lideratge criminal completament negligent”.

 

 

Imatge principal: Moscou, amb el símbol de la Z i policies / Efe