Fa una setmana, vuit dels principals líder activistes prodemocràcia de Hong Kong van ser detinguts per la policia. Van ser alliberats el mateix dia a canvi de pagar una fiança. Un d'aquests líders era Joshua Wong, líder del moviment prodemocràcia Demosistō, que ara ha escrit un article al portal Quartz sobre "Com lluitar per la democràcia quan el govern et vol posar a la presó".

El primer que explica Wong és que és important fixar-se en certs aspectes sobre les detencions i com es van produir. D'aquesta manera l'activista destaca que van ser arrestats de forma sobtada i sense cap avís previ. També detalla que els detinguts són "partidaris públics d'alt perfil dels moviments antigovernamentals i prodemocràtics". "El missatge és clar: deixa de resistir o afronta la persecució", afegeix.

Wong també precisa que el govern proxinès de Hong Kong "està intentant castigar els líders de les protestes per donar exemple". "Aquesta tàctica mal calculada està condemnada al fracàs, perquè la descentralització és la característica definitòria d'aquest moviment", afegeix el líder activista, que també explica que "els ciutadans de Hong Kong estan treballant tots junts sense "l'ímpetu dels líders dels moviments tradicionals".

L'activista demòcrata també reivindica que "cada nou intent d'intimidació per part del govern ha estat respost per una indignació i una solidaritat cada cop més grans dels ciutadans de Hong Kong". "A més, el comportament imprudent del govern ha causat danys irreparables a la seva capacitat per governar i la legitimitat de la Policia de Hong Kong com a agència d'aplicació de la llei", adverteix.

Amb tot això explicat, Joshua Wong alerta que "si Carrie Lam (líder del govern de Hong Kong) o algú del seu règim creu que arrestant activistes prodemòcrates i legisladors en massa, implementant l'Ordenança de Regulacions d'Emergència –la qual atorgaria amplis poders a Lam– o qualsevol altre mesura repressiva donarà un resultat diferent, s'emportaran una profunda decepció".

Per últim, Wong exigeix a Lam, entre altres mesures, el "verdader sufragi universal". "Els ciutadans de Hong Kong mai es rendiran perquè no tenen cap lloc al qual recórrer", sentencia.