El canvi climàtic deixa al descobert cinc noves illes àrtiques a Rússia. L'exèrcit rus n'ha confirmat el descobriment com a conseqüència del canvi climàtic que accelera el desglaç de l'àrtic. 

La descoberta la va dur a terme un estudiant de la marina marítima a bord d'un vaixell de la mateixa marina que va dur a terme una exploració de la regió l'any 2016, segons recull el diari The Moscow Times. Rússia ha anat augmentant la seva presència militar i comercial a l'Àrtic, precisament, com a conseqüència del desglaç, que ha deixat a la vista noves rutes comercials. La regió és ara molt més accessible que abans. 

Les cinc illes que van des dels 900 metres quadrats fins als 54.500 van ser descobertes prop de la glacera Nansen, a la cosa de l'arxipèlag de Nova Zembla, segons ha anunciat aquest dimarts el ministeri de Defensa i ha recollit el diari rus i ha exposat que "han estat descrites en detall i fotografiades". 

Des de la Universitat Estatal de Transport Marítim i Interior han dit que només després d'estudiar-se sobre el terreny es fa oficial el descobriment. 

Segons recull el The Moscow Times, l'Organització Meteorològica Mundial ha dit que les temperatures en algunes parts de Rússia, concretament a la zona on s'ha fet el descobriment, són ara entre 6 i 7 graus superiors a la mitjana de 1961-90.