El primer ministre britànic, David Cameron, ha entrat de ple a la campanya del Brèxit. A poc més d'un mes per al referèndum que decidirà si el Regne Unit ha de sortir o no de la Unió Europea, Cameron ha advertit avui que si es produís el Brexit es posaria en risc "la pau i l'estabilitat" a Europa.

Justament avui que se celebra el dia d'Europa, Cameron ha pronunciat un discurs a favor que els britànics no votin per marxar del grup dels vint-i-vuit. El primer ministre britànic ha assegurat que Europa "ha ajudat a reconciliar" països i a mantenir la pau. "Podem estar tan segurs que la pau i l'estabilitat del nostre continent estan garantides sense rastre de dubtes? Val la pena córrer aquest risc?", ha preguntat el primer ministre.

En el seu discurs "Stronger, Safer, Better Off" (més fort, més segur, millor), Cameron ha destacat que "l'aïllament mai no ha anat bé a aquest país" i ha citat destacats esdeveniments de la història europea del passat, entre ells l'Armada espanyola el 1588, les batalles de Blenheim i Waterloo –el 1704 i el 1815 respectivament–, les dues Guerres Mundials i la caiguda del Mur de Berlín. "La veritat és aquesta: el que li passa al nostre veïnat importa al Regne Unit", ha afegit.

Un cop acabades les eleccions autonòmiques i municipals del Regne Unit celebrades dijous passat, els polítics se centren ara a defensar les seves campanyes a favor de la permanència o la sortida del país del bloc comunitari. Mentre Cameron s'aferra a la campanya de quedar-se a la UE, el seu company de partit i fins ara alcalde de Londres, Boris Johnson, s'aferra al contrari.

Així doncs, el conservador Boris Johnson, el ministre britànic de Justícia, Michael Gove, i l'extitular de Treball i Pensions conservador Iain Duncan-Smith afirmen que una integració més gran dins de la zona euro amenaça l'autonomia i la sobirania britàniques.