Prop de 5 milions de dones de l'estat indi de Kerala han fet una cadena humana de 620km per reclamar igualtat de gènere al país. L'acció arriba en ple clima de protestes a favor de la igualtat. 

Les protestes van començar el passat mes de setembre després que el Tribunal Suprem hindú aixequés el veto d'accés a les "dones impures entre 10 i 50 anys", en estat de menstruar, al santuari de l'estat. Aquesta decisió del Suprem va donar peu a nombroses protestes que fins i tot van provocar l'agressió a unes dones que havien intentat entrar al temple.

protestes india igualtat genere 2 EFE

protestes india igualtat genere 3 EFE

Cadena de dones a Kerala / EFE

L'estat de Kerala està governat pel partit comunista, que promou la igualtat de gènere i des de setembre intenta obrir l'accés al temple a les dones però les protestes no ho han fet possible. El mateix govern ha estat un dels organitzadors de la cadena, que es va realitzar l'1 de gener: "Aquest mur humà és una advertència per a les forces conservadores, que intenten negar els drets legítims de les dones", va dir el governador de Kerala, Pinarayi Vijayan. 

Els sectors conservadors també surten al carrer

Com a conseqüència de la cadena els sectors més conservadors també han sortit, de forma violenta, als carrers de Kerala. Ho han fet després que aquest dimecres dues dones aconseguissin entrar al temple per primera vegada després de la sentència del Suprem; ho han fet escortades per la policia. Després d'aquesta visita, els sacerdots del temple el van tancar per "purificar-lo" i en senyal de protesta contra la sentència favorable a les dones.