La Comissió Europea ha assegurat aquest dilluns que està preparada per coordinar la distribució dels migrants que es troben a bord del vaixell Open Arms, tal com ha sol·licitat el govern espanyol, una vegada tingui lloc el desembarcament.

"Sabem que el vaixell de moment no ha acceptat el desembarcament a Espanya, però la Comissió està preparada, tal com ha sol·licitat l'Estat espanyol, per començar a coordinar un procés de distribució de les persones que estan a bord d'aquest vaixell des del moment en què tingui lloc el desembarcament", ha dit en una roda de premsa la portaveu de l'Executiu comunitari Natasha Bertaud.

La portaveu ha insistit que Brussel·les "desafortunadament" no té competències per designar un port per al desembarcament dels migrants però ha demanat ha fet una crida a totes les parts implicades perquè cooperin i "contribueixin a trobar una solució per a les persones que estan a bord i es permeti el desembarcament immediat".

"Fem una crida a tots els actors, això vol dir a tots els Estats membre i a les ONG, a cooperar per trobar una solució que funcioni i que permeti desembarcar la gent que està a bord de l'Open Arms tan aviat com sigui possible", ha afirmat.

"La Comissió està preparada per ajudar amb tots els seus mitjans. Recordem que es tracta d'un imperatiu humanitari que ha de ser la prioritat de tots", ha subratllat Bertaud, qui ha recordat que el comissari de Migracions, Interior i Ciutadania, Dimitris Avramópulos, va agrair aquest diumenge al govern espanyol que oferís un port a Espanya per desembarcar les persones que hi ha encara a bord.

L'Executiu comunitari ha aprofitat l'ocasió per agrair una altra vegada a França, Alemanya, Luxemburg, Espanya, Portugal i Romania que s'hagin ofert per acollir part dels migrants de l'Open Arms i ha celebrat que Itàlia hagi permès l'evacuació dels menors no acompanyats al seu territori.

Finalment, la Comissió Europea ha assegurat que celebraria que el mateix "esperit de solidaritat" que han mostrat diversos països europeus en el cas de l'Open Arms s'estengués també per trobar una solució per a les persones que hi ha a bord de l'Ocean Viking.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat