'Foc al feixisme", 'Guerra a Bolsonaro' i 'Visca l'Amazones' són algunes de les proclames que ressonen pels carrers del Brasil contra el govern del president Jair Bolsonaro. A les principals ciutats del país com Sao Paulo o Rio de Janeiro es van convocar cassolades durant el discurs que Bolsonaro va emetre a través de la televisió on va avisar que actuarà per combatre la desforestació il·legal i es va comprometre a protegir la selva.

Unes declaracions que topen amb els seus actes i les dades. Els incendis forestals de l'Amazones han augmentat fins a un 83% més respecte l'any 2018, una xifra que es dona des de que Bolsonaro és president del Brasil. La seva política s'ha orientat a afavorir la desforestació, l'explotació minera, l'expansió de l'agricultura extensiva i un canvi en la legislació sobre les àrees protegides. La convocatòria en protesta contra el govern es va fer a través de les xarxes socials.

Bolsonaro ha arribat a culpar directament les ONG's a les qui titlla "d'acció criminal contra el govern de Brasil". Malgrat que la pressió internacional ha fet que en les darreres hores, Bolsonaro hagi mobilitzat l'exèrcit per protegir l'Amazones. Les protestes també s'han succeït en les ambaixades brasileres de les principals capitals europees.