L’eurodiputada sueca Bodil Valero va assistir aquest dimarts a la conferència que el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i el conseller Romeva van dur a terme al Parlament Europeu. Ho va fer en solidaritat amb el cas català i després d’alertar que el govern espanyol estava fent pressions per aturar la conferència. Valero és una política i advocada sueca. Va començar a treballar activament en política l'any 1994, però no va ser fins al 2014, que va fer el salt a Brussel·les, quan va ser escollida com a eurodiputada pel Grup dels Verds/ Aliança Lliure Europea.

Va néixer l’any 1958 a Suècia, però més tard, durant la seva joventut, va viure un temps a Catalunya. D’aquí, el seu interès per la terra i el seu ampli coneixement de la llengua catalana. Primer va viure a Prades, al Baix Camp, i després en altres municipis catalans. Va ser durant aquest període que va conèixer el seu marit, amb qui hi té fills. Actualment, viu en una àrea rural de Suècia, anomenada Axmar Bruk, on compagina el seu amor per la natura amb els viatges i les tasques al Parlament Europeu.

Què li va semblar la conferència del Govern català al Parlament Europeu? (36'')

Conferències així ajuden a fer que Europa entengui el cas català? (40'')

Com es veu el procés sobiranista de Catalunya des de la Unió Europa? (56'')

I l’actitud del govern espanyol envers els catalans, com la veuen les institucions de Brussel·les? (35'')

La judicialització del procés, amb els processos judicials oberts contra Artur Mas o Carme Forcadell, poden fer reaccionar Europa? (42'')