L'expresident demòcrata dels Estats Units Bill Clinton ha estat hospitalitzat a causa d'una infecció, segons ha comunicat un portaveu de la família Clinton, qui ha descartat que fos covid-19. Des d'aquest dimarts, l'antic dirigent demòcrata està ingressat en un hospital de California. 

"Està millorant, de bon humor, i molt agraït amb els metges, infermeres i personal que estan cuidant d'ell de manera excel·lent", va afirmar en un comunicat el portaveu, Ángel Ureña. 

La figura d'un expresident dels Estats Units és molt gran i important, fet que ha dut a l'equip mèdic que el tracta a treure el seu propi comunicat. "El president Clinton va ser dut al Centre Mèdic UC Irvine i diagnosticat amb una infecció. Va ser ingressat a l'hospital per a un seguiment proper i se li van administrar per via intravenosa antibiòtica i fluids", han assegurat els doctors Lisa Bardack i Alpesh Amin, segons recull Efe.

Els metges han detallat que després de dos dies de tractament l'expresident ha millorat notablement. "El seu recompte de glòbuls blancs està disminuint i està responent bé als antibiòtics", han especificat els seus metges i han afegit: "Esperem que aviat es vagi a casa". 

Preocupació per la covid

Entre les coses que s'ha detallat abans de la situació de l'expresident demòcrata ha estat si es tracta d'un cas de coronavirus, el qual segueix desbocat als Estats Units. Tant és així que es tracta d'un dels països amb més nombre de morts per covid del món, un càrrec que ostenta des de l'inici de la pandèmia. 

Una de les majors traves en la covid del virus que es troben les administracions americanes per tirar endavant la campanya de vacunació, ja que gran part de la població d'algunes zones del país es neguen a vacunar-se i per extensió el virus segueix circulant i mutant. 

La situació és dramàtica, i més tenint en compte el sistema de salut tan dèbil amb el que compten els nord-americans. Tant és així que l'administració Biden ha suposat mesures per obligar, directament o indirectament, a milions de persones a vacunar-se. Com? Establint la vacuna obligatòria per treballar en l'administració federal. 

Aquesta és la primera vegada que Biden suggereix la possibilitat que la vacunació acabi sent obligatòria, en un moment en el qual el país ha sofert una escalada de contagis per culpa de la variant delta. A més, sembla sorprenent que es contempli la mesura en un país federal, on històricament hi ha hagut un fort rebuig o escepticisme per la centralització i la imposició d'obligacions tan restrictives per part de la Casa Blanca. 
 

 

Imatge principal: Bill Clinton, expresident dels Estats Units d'Amèrica, durant un discurs / Efe