La tensió entorn del setge per part de la policia de Hong Kong de manifestants antigovernamentals tancats dins d'una universitat ha disminuït lleugerament després que 600 dels activistes, inclosos 200 menors, hagin abandonat el campus entre la passada nit i aquest matí.

En una conferència de premsa, la líder de Hong Kong, Carrie Lam, ha dit que encara hi ha unes 100 persones dins de la Universitat Politècnica, que des de diumenge a la nit ha estat assetjada per la policia sota l'amenaça que qualsevol que surti del campus serà arrestat immediatament i podria ser acusat per causar disturbis.

protestis hong kong EFE
Entre els 600 que han sortit, 400 tenen 18 anys o més i han estat arrestats immediatament, mentre que 200 són menors i han estat alliberats després de registrar-se a la policia.

S'ha produït un petit avanç enmig de la violència generalitzada als carrers d'East Kowloon, quan més de 10 directors d'escoles secundàries han anat a PolyU per negociar amb la policia.

S'ha arribat a un acord en virtut del qual els activistes atrapats menors de 18 anys podien sortir lliurement del campus després que la policia anotés les seves dades personals, però tots els adults serien arrestats.

protestis hong kong detinguts EFE
Diverses figures de renom a Hong Kong, inclòs l'expresident del Consell Legislatiu Jasper Tsang i l'estudiós de dret Eric Cheung, han arribat més tard a PolyU i han parlat amb els activistes estudiantils.

Després d'això al voltant de 190 universitaris, inclosos 50 membres del personal de PolyU i estudiants, han abandonat el campus, mentre que els altres (fins a 600) ho han fet en les hores posteriors.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat