Àustria i Dinamarca han anunciat aquest dijous que ja no recomanen viatjar a Espanya tret que sigui imprescindible. Per la seva part, el govern austríac ha anunciat que aquesta recomanació entrarà en vigor dilluns vinent i afectarà tot el territori peninsular, excloent així les Illes Balears i les Canàries. En canvi, Dinamarca desaconsella viatjar a Espanya a partir de demà i no exclou les illes.

Les mesures imposades per Àustria en relació amb Espanya no acaben aquí, ja que els viatgers procedents de l'estat espanyol han de presentar, a partir del 10 d'agost, un test negatiu de coronavirus per entrar a Àustria, segons ha indicat el Ministeri d'Exteriors de la república alpina.

D'aquesta manera, Espanya se suma a la llista austríaca de gairebé 60 països amb el màxim nivell (6) d'advertència de viatge, en la qual es troben Portugal, Bulgària, Romania, Suècia, Bòsnia, Montenegro, Rússia, Sèrbia, els Estats Units, Turquia, el Brasil, Xile, l'Equador, Mèxic, el Perú o Sud-àfrica, entre altres.

D'altra banda, les autoritats daneses han anunciat aquest dijous que a partir d'ara desaconsellen els viatges no imprescindibles a Espanya a causa de l'augment de contagis de coronavirus, encara que no imposen cap quarantena.

La mesura, que entrarà en vigor aquest divendres, afecta també Andorra, i tots dos s'uneixen a Romania, Luxemburg i Bulgària com els únics països europeus als quals Dinamarca recomana no fer viatges turístics pel seu alt nivell de contagis.

El Ministeri danès d'Afers Exteriors, que actualitza cada dijous les seves recomanacions de viatge, ja aconsellava des de feia dues setmanes als qui es desplacessin a les regions espanyoles d'Aragó, Catalunya i Navarra que se sotmetessin a la seva tornada a un test de Covid-19.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat