Plácido Domingo torna a situar-se al centre de la polèmica. Els àudios d'unes trucades telefòniques, en el marc d'una investigació per part de la policia d'Argentina, vinculen el tenor amb una xarxa d'explotació sexual controlada per l'Escola de Ioga de Buenos Aires, una secta amb seu al barri de Vila Crespo i coneguda popularment, com "la secta de l'horror". La secta, amb més de 30 anys d'història va ser desarticulada la setmana passada, quan les autoritats argentines van registrar fins a 50 domicilis i es van detenir 19 persones presumptament relacionades amb l'organització, segons avança el diari El País. En les escoltes telefòniques ordenades pel jutge encarregat del cas, Ariel Escato, i publicades per diversos mitjans argentins, es pot escoltar un client, i segons indiquen les perquisicions, es tractaria del cantant d'òpera Plácido Domingo. El que es pot escoltar és com suposadament Domingo negocia un servei sexual amb una dona que forma part de la secta. 

Una conversa en tres parts

La investigació inclou tres converses diferents, tot i que no se sap exactament en quin moment es van produir. En la primera conversa s'escolta un home que es posa en contacte amb una dona anomenada Susana Mendelievich, coneguda com a Mendy, de 75 anys, a la qual li explica com ha de concretar-se la trobada. Més tard, es pot sentir com la tal Mendy es posa en contacte amb el líder de la secta, Juan Percowicz, i celebra que el client, presumptament el tenor. A més, la conversa segueix i es pot escoltar com assegura: "Plácido va dir que podia venir a visitar-nos, és a dir, que vindrà a visitar-me. Perquè ell va a casa a Nova York i ho va recordar ahir". A causa de la magnitud de la trobada, Percowicz autoritza l'ús del Museu, manera de la qual anomenaves un edifici situat al centre de Buenos Aires adaptat per aquestes trobades sexuals. 

En el segon àudio, la veu identificada per la mateixa investigació com la de Plácido Domingo, dona una sèrie d'instruccions per la trobada: "Quan sortim del sopar venim separats, ho fem així perquè els meus agents pujaran a l'habitació quan jo pugi i es quedaran en el mateix pis". El tercer àudio es dona immediatament. Un cop tancat el tracte, Mendy truca al líder de la secta assegura "ja m'ha trucat i ha preparat la 'matufia' perquè em quedi a l'hotel sense que els agents s'adonin", la resposta de Percowicz és encara més sorprenent: "Qué degenerada que sos". La conversa continua i Mendy assegura "em sembla que una miqueta has col·laborat amb aquest producte. Està fet merda, Juan, em fa pena, jo no li desitjo cap mal, però és tan meravellós veure'ns a nosaltres brillant i volant pels cels i ell fet merda, ens va comptar tot el que li van fer. Estàs emocionat? T'estimo tant"

La secta de l'horror

El passat 12 d'agost, la policia d'Argentina va poder acabar amb aquesta organització. L'Escola de Ioga de Buenos Aires despullava als seus "alumnes" dels seus béns i els reduïa a la servitud. El "sobre cerimonial" era una de les principals fonts de finançament de l'organització, un "donatiu" d'entre 200 i 10.000 dòlars que els fidels aportaven en funció dels seus ingressos. Així doncs, també recaptaven diners a través de la Clínica CMI Proveïment encarregat de subministrar psicofàrmacs i que prometia curar les drogoaddiccions.

Les dones captades per aquesta secta, segons la investigació, acceptaven oferir serveis sexuals a artistes, polítics i empresaris importants del país. A canvi, els prometien ascendir en una escala interna elaborada pel mateix líder de la secta. A la part més alta estava ell mateix, Percowicz, de 84 anys, que es feia anomenar com "mestre" o "àngel". El líder se situava en el nivell set de l'organització, seguit dels apòstols; en el nivell sis, genis; en el nivell cinc i alumnes, nivell quatre. Per als 'comuns' els relegaven als nivells inferiors. Segons s'ha avançat en la investigació policial, aquests integrants de categoria inferior, tenien diverses idees que donaven vida i recursos per a l'organització.