El terrorisme ha tornat a sacsejar Bogotà amb un atemptat contra l'Escola de Cadets de la Policia que és el més greu pel nombre de víctimes de l'última dècada, ja que ha deixat almenys 21 morts i 68 ferits, segons l'últim balanç oficial.

En els últims 10 anys hi ha hagut atemptats, principalment de grups guerrillers, que han sacsejat la capital colombiana, però el d'avui és el més greu de tots per l'elevat nombre de víctimes.

"Lamentablement, el saldo preliminar és de 21 persones mortes, incloent el responsable del fet, i de 68 ferides, que han estat traslladades a diferents centres assistencials amb el suport d'organismes de socors i emergència del Districte" de Bogotà, ha assenyalat la policia en un comunicat.

L'atac contra l'Escola de Cadets de Policia General Francisco de Paula Santander, on estudien alumnes de Colòmbia i altres països llatinoamericans, s'ha perpetrat poc després de les 09:30 hora local d'aquest dijous (14.30 GMT).

La Policia ha confirmat en un comunicat la informació anticipada aquesta tarda pel fiscal general, Néstor Humberto Martínez, segons la qual en la detonació s'han fet servir "80 quilos de pentolita, els quals van ser incorporats dins d'un vehicle que ha ingressat de manera violenta" a l'acadèmia policial.

"Les indagacions inicials indiquen que el presumpte autor material ha estat identificat com a José Aldemar Rojas Rodríguez, que ha entrat a les instal·lacions de l'Escola de Cadets amb un vehicle Nissan Patrol de color gris model 1993 de plaques LAF-565", agrega la informació, corroborant el que ha dit prèviament el fiscal. Fins ara les autoritats no han informat de possibles vincles de Rojas Rodríguez amb algun grup armat il·legal.

Tres dias de dol

El president de Colòmbia, Iván Duque, ha decretat tres dies de dol pels almenys 21 morts que ha deixat l'atemptat terrorista.

"Des del moment dels fets hem brindat assistència i acompanyament a les famílies de les víctimes; a tots ells els envio sempre el meu afecte, la meva gratitud. I en honor a elles, hem decretat tres dies de dol nacional", ha dit Duque en un discurs.