Els dies abans que comencés la invasió russa a Ucraïna els fils de la diplomàcia internacional es movien frenètics per tractar d'evitar el conflicte, infructuosament. Molts líders internacionals van tractar de parlar amb Vladímir Putin, president rus, entre ells Boris Johnson, l'aleshores primer ministre britànic. La conversa entre els dos mandataris va pujar tant de tot que Putin va acabar amenaçant a Johnson. 

"Boris, no vull fer-te mal, però, amb un míssil, només trigaria un minut", va dir Putin, segons explica Johnson en un documental de la BBC que s'estrenarà aquest dilluns. Justament, la cadena ha fet aquestes declaracions per anunciar el documental. En el petit avenç que s'ha fet d'aquest, es recullen més declaracions de Johnson sobre aquests fets: "crec que pel to molt relaxat que estava prenent, el tipus d'aire de despreniment que semblava tenir, només estava jugant amb els meus intents d'aconseguir que negociés". 

Així doncs, tot i la gravetat de les paraules de Putin, Johnson treu ferro i remarca que el líder rus va tenir una actitud molt "familiar" durant la trucada. L'ex primer ministre britànic va aprofitar per advertir Putin de les sancions que acompanyarien una acció militar sobre Ucraïna, advertències que no van acabar impedint que el Kremlin desplegués els seus soldats sobre territori ucraïnès.

 Alemanya referma el seu compromís amb Ucraïna

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha assegurat aquest que "no hi ha país que recolzi més Ucraïna que Alemanya" i que la guerra "no hauria de ser una competència sobre qui envia més ajuda". "Alemanya és part dels països europeus que més armament envia i, amb les decisions més recents, estarem a primera línia", ha remarcat Scholz, després que el seu Executiu autoritzés l'enviament de tancs de tipus Leopard 2 a Ucraïna, després de moltes reticències. Malgrat tot ha subratllat: "Hem brindat suport de forma financera, humanitària i també amb enviament d'armes. És la nostra obligació, alhora que hem contribuït que no hi hagi una escalada del conflicte".

Després d'un gran estira-i-arronsa, alemanya va cedir en l'enviament d'aquests tancs. Sent la seva decisió clau per Ucraïna, el president Volodímir Zelenski va celebrar el canvi de postura dels alemanys i s'ha mostrat optimista a les opcions militars ucraïneses.